آموزش بورس چگونه سهام برتر را بشناسیم؟
سرمایهگذاری در بازار سهام نیازمند یک استراتژی مناسب بر اساس میزان سرمایه، مدت زمان سرمایهگذاری، بازده مورد انتظار و ریسکپذیری سرمایهگذار است. بر این اساس، اولین گام در سرمایهگذاری، شناسایی سهام شرکتها با استفاده از روشهای حرفهای تجزیه و تحلیل مالی و اقتصادی است.
با وجود پیچیدگی این روشها، معیارهای مشخصی برای بررسی اولیه سهام شرکتها وجود دارد که در این میان میتوان به عواملی همچون چشمانداز صنعت، سودآوری، وضعیت نقدینگی، میزان بدهیها، نسبت قیمت به سود هر سهم، درصد سهام شناور آزاد، نقدشوندگی، سیاست تقسیم سود و ترکیب سهامداران شرکت اشاره کرد.از طرفی دیگر در انتخاب سهام باید خصوصیات فردی، سود مورد انتظار و درجه ریسکپذیری سرمایهگذار را نیز مدنظر قرار داد.گزارش زیر حاصل گفتوگویی با ندا گودرزی، کارشناس ارزش گذاری شرکت تامین سرمایه امین است که برخی از شاخصههای انتخاب سهام برتر را مورد بررسی و تحلیل قرار داده است.
برای خرید سهام با روش علمی چه راهکارهایی پیش روی سرمایهگذاران است؟
اصلیترین راهکار در این رابطه تحلیل بنیادی سهام است. تحلیل بنیادی فرآیندی است که ارزش ذاتی یک سهم با توجه شرایط کنونی و آتی، وضعیت اقتصاد کلان، جایگاه صنایع در اقتصاد آن کشور و روند اطلاعات مالی شرکت برآورد میشود. پس از بررسی و پیشبینی سودآوری شرکت، با تنزیل جریانات نقدی آتی با نرخ بازده مورد انتظار بر اساس ریسک سهم، ارزش ذاتی آن کشف میشود. سرمایهگذاری با مقایسه ارزش ذاتی پیشبینی شده و ارزش بازار سهم به تصمیمگیری در مورد خرید (در صورت کمتر بودن قیمت روز نسبت به ارزش ذاتی) یا فروش (در صورت فراتر رفتن قیمت سهم نسبت به ارزش ذاتی آن) میپردازد.
آموزش بورس چگونه سهام برتر را بشناسیم
در برخی مواقع سرمایهگذاران به دلایل مختلف سرمایهگذاریهای اشتباهی انجام میدهند و مدتهای طولانی به انتظار برگشت قیمت آن مینشینند،
در حالی که تجربه نشان داده است، در بازارهای با روند متعادل و عادی (نه بازار پر رونق) جایگزینی سریعتر سهام اینگونه شرکتها با گزینههای پیشرو و دارای ظرفیت رشد، سریعتر میتواند به پوشش زیان سرمایهگذار و جبران آن بهوسیله سهام جدید منجر شود. در بسیاری از موارد اگر فرد علاقه و تمایل خاصی به سهم مورد نظر(که با خرید آن در زیان قرار گرفته) داشته باشد، میتواند در مقطع دیگری و گاهی در قیمتهای پایینتر یا با اختلاف جزئی از قیمت فروش و جایگزینی آن با سهام پیشرو و دارای ظرفیت بیشتر در آینده، دوباره سهام فروخته شده را به سبد خود بیفزاید. در حالی که با خرید سهام پیشرو زیان آن را کاسته یا حتی با شناسایی سود از آنها، فرصت خرید تعداد بیشتری سهم مورد نظر را در آینده برای خود فراهم کرده است. در چنین مواقعی توصیه میشود که سهامداران بعد از افتها یا رشدهای شدید قیمتی به دنبال ریشه نوسان قیمت باشند.
اگر دلایل موجهی برای ریزش وجود داشت و بر اساس اطلاعات و تحلیلهای منطقی، حاضر به خرید دوباره سهم در قیمتهای افت کرده بودند، سهم را نگهداری کنند اما اگر با دلایل بنیادی و تکنیکال منطقی، سهم را برای خرید دوباره در قیمتهای پایین جذاب نمیدانند یا گزینههای مطمئنتر از آنها در بازار وجود دارد، بهتر است جایگزینی آن را در دستورکار قرار دهند.آموزش بورس چگونه سهام برتر را بشناسیم
بنابراین به سرمایهگذاران توصیه میشود، در انتخاب سهام شرکتها ابتدا به بررسی وضعیت صنعت و انتخاب صنایع پیشرو (تحلیل بنیادی) اقدام کنند، سپس به تشکیل پرتفوی از شرکتهای منتخب در صنایع پیشرو و متنوع بپردازند و تحرکات قیمتی آنها و رفتار سهامداران عمده در نمادهای مورد نظر را زیر نظر بگیرند. همچنین بررسی پیشینه قیمت سهام شرکت و شناسایی نقاط با اهمیت که اغلب سهم در آن با افزایش عرضه و تقاضا روبهرو میشود (تحلیل تکنیکال) نیز یکی دیگر از راههای انتخاب سهام مناسب قلمداد میشود.
از سوی دیگر اتخاذ استراتژی مناسب معامله روی سهمهای منتخب بر اساس اطلاعات بنیادی و تکنیکال – به این معنا که با توجه به ارزندگی و فاصله آنها از قیمت هدف و با توجه به نقاط حساس قیمتی سهام شرکتهای منتخب، درصد هر سهم در سبد، زمان و حجم ورود و خروج به آن در قیمتهای مختلف و سیاست معاملاتی – یکی دیگر از راهکارهای انتخاب سهام مناسب است.
به عنوان نمونه با نزدیک شدن سهم به قیمت هدف میتوان درصد سهم مورد نظر را در سبد کاهش داد یا به دلیل دریافت اطلاعات جدید همچنان به نگهداری آن در سبد اقدام کرد. آموزش بورس چگونه سهام برتر را بشناسیم
در نهایت کنترل دائم تحولات و اخبار تاثیرگذار بر شرایط کلی بازار و صنایع منتخب، دریافت نظرات کارشناسان مختلف درباره آنها و برای بازنگری احتمالی در استراتژی تعیین شده و همچنین مطالعه، آموزش و شناخت اصول حرفهای بنیادی، تکنیکال و روانشناسی رفتاری فعالان بازار سرمایه و ارتقای دائم دانش معاملهگری و شناخت رفتار بازار از دیگر راههای انتخاب بهترین سهم برای خریداری از سوی سهامداران به شمار میرود.
آموزش بورس چگونه سهام برتر را بشناسیم
سواد مالی تان را تا حد ممکن بالا ببرید اگر هنوز برای دیگران کار میکنید یا رویای راه انداختن یک کسب وکار مستقل و داشتن شغلی آزاد برای شما تبدیل به یک رویا شده است مطمئن باشید که یک جای کار می لنگد و آن این است که سواد مالی تان هنوز به قدر کافی زیاد نشده است . هر چه قدر سواد و دانش مالی تان قبل از سرمایه گذاری کم باشد خطراتی که متوجه سرمایه شما خواهد بود بیشتر خواهد شد .
رابطه مستقیمی بین افزایش سواد مالی و هوش مالی وجود دارد هر چه قدر دانش مالی تان کمتر باشد هوش مالی تان نیز به طبع کمتر خواهد شد و ریسک سرمایه گذاری بیشتر .
اگر نخواهید که سواد مالی تا را افزایش دهید احتمالا” درآمدی که امروز کسب میکنید بالاترین درآمدی خواهد بود که میتوانی کسب کنید . پیشرفت شما به اندازه سطح سواد و دانش شما خواهد بود ، هوش مالی پائین یعنی درآمدی متوسط و ناچیز اما سواد و هوش مالی بالا یعنی سرمایه گذاری و راه اندازی یک بیزینس .
در اصل خطر سرمایه گذاری و حوزه سرمایه گذاری نیست چیزی که پول و سرمایه شما را تهدید میکند خودتان هستید این شما هستید که به عنوان یک سرمایه گذار باید تشخیص دهید کدام حوزه سرمایه گذاری بیشتر مناسب شماست یا با توجه به ارزیابی همه شرایط کدام حوزه سرمایه گذاری پر بازده تر است .
اصولا ” از این شاخه به آن شاخه پریدن مخصوصا ” در دنیای بیزینس جالب نیست اگر هم پای صحبت بزرگان سرمایه گذاری و بازار بنشینید به شما خواهند گفت که از دوران نوجوانی کاری را برای خود انتخاب کرده اند و با کار آموزی و به اصطلاح شاگردی و کسب تجربه توانسته اند، خود از بزرگان عرصه مورد نظر بشوند انتخاب یک مسیر مشخص و ثابت ا ز این جهت مفید است که شما اگر از سن کم در آن کار بوده باشید حسابی چم و خم کار را یاد خواهید گرفت و دوستان و آشنایان و ارتباطات زیادی در این مسیر خواهید داشت و حتی ممکن است بتوانید بدون داشتن سرمایه در آن عرصه کسب و کار مستقل خود را راه بیاندازید .
به حرف مردم گوش نکنید و نگذارید صحبت های آن ها روی شما تاثیر بگذارد ، اکثر مردم از اسم سرمایه گذاری و راه اندازی کسب و کار و مدیریت و … . وحشت دارند و مدام به شما میگویند نمی شود یا نمی توانی یا شدنی نیست . این تنها یک دلیل دارد و آن این است که خود آن ها از شروع یک کار و سرمایه جمع کردن می ترسند و از انجام آن عاجزند به همین دلیل میخواهند آن را به شما هم بسط دهند .
pe زیاد باشه خوبه یا کم ؟؟؟
هرچیی کمتر باشه (۰ تا ۴ مثلا ) ییعنیی رییسک سهم کمتره . ولیی همییشه رییسک کم خوب نییست چون هرچیی رییسک بییشتریی بکنیید سود بییشتریی هم مییبریید
فیلم آموزش فیلتر نویسی در سایت tsetmc و ایزی تریدر توسط مهندس تلخاب