
آموزش فیلتر محاسبه آر اس آی و نسبت میانگین حجمی در بازار بورس
true==function() { var VolumeOf3Days=function() { var V3D=[ih][0].QTotTran5J; var n; for(n=1; n<2; n++) V3D=(V3D+[ih][n].QTotTran5J)/2; return V3D; }; var VolumeOf14Days=function() { var V14D=[ih][0].QTotTran5J; var n; for(n=1; n<13; n++) V14D=(V14D+[ih][n].QTotTran5J)/2; return V14D; }; (cfield1)=Math.round(VolumeOf3Days()/VolumeOf14Days()*100)/100; return true; }() true==function() { var CalculateRSI =function(period){ var len=20; for (var i = 0; i < len ; i++) { var rec=[ih][len-1-i]; var change=rec.PClosing-rec.PriceYesterday; if (change> 0) { rec.gain=change; rec.loss=0; } else { rec.gain=0; rec.loss=-change; } } var gainSum=0; var lossSum=0; for (var i = 0; i < period; i++) { var rec=[ih][len-1-i]; gainSum += rec.gain; lossSum += rec.loss; } var averageGain=gainSum /period; var averageLoss=lossSum / period; // Calculate subsequent "average gain" and "average loss" values for (var i = period + 1; i < len; i++) { var rec=[ih][len-1-i]; averageGain=(averageGain* (period - 1) + rec.gain) / period; averageLoss=(averageLoss* (period - 1) + rec. loss)/ period; rec.averageGain=averageGain; rec.averageLoss=averageLoss; } // Calculate RSI var RS = 0; // Relative strength var RSIndex = 0; // Relative strength index for (var i = period + 1; i < len; i++) { var rec=[ih][len-1-i]; RS = rec.averageGain/ rec.averageLoss; RSIndex = 100 - 100 / (1 + RS); rec.rsi=RSIndex; } }; if(typeof [ih][0].rsi=="undefined") CalculateRSI(14); (cfield0)=Math.round([ih][0].rsi); return true; }()
فیلم آموزش فیلتر نویسی در سایت tsetmc و ایزی تریدر توسط مهندس تلخاب
دانلود فیلتر قدرت فروشندگان حقیقی بیشتر از قدرت خریداران حقیقی
فیلتر کاربردی تعداد فروشندگان :
تعداد فروشندگان بیشتر از ۲ برابر تعداد خریداران در یک سهم در بازار بورس را نشان می کند.
۲*((ct).Buy_CountI) <= (ct).Sell_CountI
فیلتر کاربردی کمترین قیمت ۳ روز گذشته :
سهم هایی که کمترین قیمت ۳ روز گذشته را در بازار بورس داشته باشند را نشان می دهد.
(pl)<[ih][2].PriceMin && (pl)<[ih][1].PriceMin && (pl)<[ih][0].PriceMin
فیلتر کاربردی حقوقی بیش از ۶۰ درصد حجم معامله در بازار :
حقوقی بیش از ۶۰ درصد حجم معامله در بازار را خرید کرده است را نشان می دهد. این فیلتر فاکتور خوبی برای سرمایه گذاری در بازار بورس می باشد و سهم های خوبی را نشان می دهد.
(ct).Buy_N_Volume >= (tvol) * 0.6
آر اس آی یا شاخص قدرت نسبی (به انگلیسی Relative Strength Index) که به طور خلاصه RSI خوانده میشود یک اندیکاتور برای سنجش بزرگی تغییرات اخیر قیمت است.
در واقع کار اصلی RSI این است که تشخیص وجود وضعیت بیشخرید (overbought) و بیشفروش (oversold) در یک دارایی را آسان کند.
بیشخرید وضعیتی است که بازار، بیش از یک اندازه به یک دارایی علاقه نشانداده و خرید زیادی در آن دارایی صورت گرفته است. بیشفروش وضعیتی است که بازار، بیش از اندازه یک دارایی را به فروش رسانده و علاقه کمی نسبت به آن دارایی وجود دارد.
از اندیکاتور RSI در تحلیل تکنیکال بازارهای سهام، کالا و سایر بازارهای مالی استفاده میشود.
شرح بیشتر RSI
فرمول محاسبه شاخص قدرت نسبی به شرح زیر است:
RSI = 100 – ۱۰۰ / (۱ + RS)
RS: منفعت متوسط دوره رو به بالا در بازه زمانی (تایم فریم) مشخص / متوسط زیان حرکت رو به پایین دارایی در یک بازه زمانی مشخص
RSI یک ارزیابی نسبی از قدرت اخیر تحرکات قیمت یک ورقه بهادار ارائه میدهد، بنابراین یک اندیکاتور مومنتوم محسوب میشود.
مقدار RSI بین ۰ تا ۱۰۰ نوسان میکند و تایم فریم پیشفرض برای مقایسه دورههای نزولی و صعودی ۱۴ روز کاری است.
تفسیر سنتی RSI به این صورت است که وقتی RSI به بیش از ۷۰ میرسد، معاملهگران وضعیت موردنظر را به عنوان وضعیت بیشخرید در نظر میگیرند که احتمال معکوس شدن روند یا پولبک وجود دارد.
و وقتی که RSI به پایینتر از ۳۰ میرسد، این وضعیت را به عنوان بیشفروش تلقی میکنند که میتواند نشانهای از صعودی شدن روند یا اصلاح قیمت به سمت بالا باشد.
نکاتی برای استفاده از آر اس آی
تحرکات شدید و ناگهانی قیمت میتواند سیگنالهای خرید و فروش اشتباه را در RSI ایجاد کند. بنابراین بهتر است اندیکاتور آر اس آی با سایر ابزارهای تحلیل تکنیکال استفاده شود و فقط به این اندیکاتور تکیه نشود.
برخی از معاملهگران برای خلاص شدن از دست سیگنالهای اشتباه در RSI، مقادیر نقاطی که به عنوان بیشخرید و بیشفروش عنوان شد را دورتر در نظر میگیرند.
مثلا به جای اینکه عدد ۷۰ را به عنوان بیشخرید و ۳۰ را به عنوان بیشفروش تلقی کنند، محدوده ۸۰ را منطقه بیشخرید و منطقه ۲۰ را به عنوان بیشفروش در نظر میگیرند.
اندیکاتور شاخص قدرت نسبی اغلب با سایر ابزارهایی مانند خطوط روند و حمایت و مقاومت استفاده میشود.
بررسی واگراییهای احتمالی بین قیمت و اندیکاتور RSI یکی از روشهای فیلترکردن اشتباهات احتمالی در این اندیکاتور است.
واگرایی زمانی اتفاق میافتد که قیمت یک ورقه بهادار یک سقف یا کف جدید تشکیل دهد ولی RSI، متناظر با این تغییر قیمت حرکت نکند (مثلا قیمت یک سقف جدید تشکیل دهد ولی روند RSI نزولی باشد و بالعکس).